ISO/TS 16949

Glavni akterji v dobavnih verigah avtomobilske industrije so pomen kakovosti prepoznali že zelo zgodaj. Ker deli in surovine prihajajo iz različnih držav in od različnih dobaviteljev pričakujejo, da vsak predmet ustreza najvišjim standardom kakovosti. Ta nivo zagotavljajo z zahtevami do svojih dobaviteljev o uresničevanju politike kakovosti, ki jo zapisujejo razni sistemi za vodenje kakovosti in njihovi predpisi, najbolj pogost in prepoznaven pa je ravno TS 16949.

ISO/TS 16949

Glavni akterji v dobavnih verigah avtomobilske industrije so pomen kakovosti prepoznali že zelo zgodaj. Ker deli in surovine prihajajo iz različnih držav in od različnih dobaviteljev pričakujejo, da vsak predmet ustreza najvišjim standardom kakovosti. Ta nivo zagotavljajo z zahtevami do svojih dobaviteljev o uresničevanju politike kakovosti, ki jo zapisujejo razni sistemi za vodenje kakovosti in njihovi predpisi. Dejstvo, da vsi sodelujoči v tej branži, izvajajo svoje procese v okvirih določil sistemov vodenja kakovosti, nam potrjuje, da so ti akterji sposobni ohranjati nivo kakovosti in bo to tako tudi v bodoče.

Na tem področju Vam ponujamo vpeljavo ISO/TS 16949, ki je nadgradnja sistema ISO 9001. Tehnični predpis ISO/TS 16949 je nastal kot združena zbirka zahtev, ki so jih zapisali večji proizvajalci avtomobilov. Če želite kadarkoli vzpostaviti trajne odnose z avtomobilsko industrijo oziroma dokazati kakovost vaših izdelkov, ne odlašajte z vpeljavo sistema ISO 9001 in nadgradnje s tehničnim predpisom ISO/TS 16949.