Varnostno ozaveščanje zaposlenih (Security Awareness)

Človeška nepazljivost in neinformiranost sta na najvišjih mestih med razlogi za vdore v informacijski sistem podjetja, okužbo z zlonamerno programsko opremo in uhajanje občutljivih informacij. Zato je varnostno ozaveščanje zaposlenih prva linija obrambe vašega podjetja.  

Človeška nepazljivost in neinformiranost sta na najvišjih mestih med razlogi za vdore v informacijski sistem podjetja, okužbo z zlonamerno programsko opremo in uhajanje občutljivih informacij. Zato je varnostno ozaveščanje zaposlenih (Security Awareness) prva linija obrambe vašega podjetja.  

Ljudje smo spontani, čustveni in nepredvidljivi. Razen varnostnih strokovnjakov, so zaposleni osredotočeni pretežno zgolj na svoje področje dela in izvajanje nalog, zaradi česar niti ne opazijo možnih varnostnih tveganj in se ne zavedajo svojih ravnanj, ki utegnejo vplivati pogubno na (informacijsko) varnost podjetja. 

Izguba podatkov in neugodna razkritja občutljivih informacij pa prineseta podjetju velike stroške, izgubo ugleda in izgubo tržnega deleža. 

Način, na katerega se bodo zaposleni v podjetju obnašali, igra glavno vlogo pri varovanju podjetja, varovanju občutljivih poslovnih podatkov in nenazadnje pri varovanju osebnih podatkov zaposlenih. Zato so ustrezno ozaveščeni zaposleni v podjetju ključ do informacijske varnosti.

Mi vam pri tem pomagamo z izvedbo podjetju prilagojenih treningov ozaveščanja zaposlenih tako za vodstvo kot posamezne segmente zaposlenih.

Zakaj je varnostno ozaveščanje zaposlenih ključnega pomena pri varovanju podjetja in doseganju višjega nivoja informacijske varnosti v podjetju, preberite tudi tukaj: 

ABC nadzora: ali bo »Šef te gleda!« zmerljivka prihodnosti?

Zaposleni v podjetju: grožnja informacijskemu sistemu ali rešitev?

Izsiljevalski virus (kriptovirus)